Infraszauna

A 21. század kihívásainak, technikai fejlettségének és ez által megrendelőink megnövekvő elvárásainak megfelelően készülnek infraszaunáink a legmodernebb technikai újításokkal és design elemekkel, a legnagyobb igényességgel, minden apró részletre kiterjedően.

Kinek ajánljuk az Infraszaunát? Milyen előnyei vannak?

Az infraszauna egyik hatalmas előnye lehet a finn szaunával szemben, hogy nem kell 100 fokos melegben izzadnunk, mert az infraszauna üzemi hőmérséklete ennél jóval alacsonyabb 35-55 C fok. Az izzadás folyamata szinte azonnal beindul, hiszen nincsen szükség felfűtési időre, köszönhetően a Philips fejlszetésű Dr. Fischer Vitae csúcstechnológiás halogénizzóinak, melyek a teljes infra-spektrumot lefedik. (lásd élettani hatások)69.jpg

Egy finn szaunázás időtartama - ha azt szakszerűen szeretnénk végezni - legalább egy-két óra, míg az infraszaunázás, időtartama akár 20-30 perces is lehet alkalmanként. Ha időhiányban szenvedünk, de nem szeretnénk lemondani a szaunázás méregtelenítő, regeneráló, relaxáló hatásáról, mindenképpen kiváló választás. Mai modern világunk nagyszerű rekreációs kiegészítője!

Nem szükséges hozzá ipari mennyiségű áram, egy normál háztartás energia hálózata bőven elegendő a telepítéséhez. Áramfogyasztása egyenértékű pl. egy porszívóéval, vagy egy hajszárítóéval. Helytakarékos, akár 1m2-es területen installálható, legyen az tetőtér, vagy kisebb méretű fürdőszoba, esetleg egy kis hátsó kert. Kültéri infraszauna is rendelhető!

Az általunk forgalmazott Saunaline infrasugárzók esetében nincsen felfűtési és lehűlési idő, ez a halogéngázos technológiának köszönhető. A Saunaline által épített infraszaunákban a felhasználó közvetlenül, fókuszáltan melegszik fel. A felhasználó a hősugárzótól 20cm-től akár 1,5m távolságig is elhelyezkedhet az infrasugárzók különböző teljesítményének és egyedi technikai megoldásainknak köszönhetően.75.jpg

A teljes spektrumú sugárzás annyit jelent röviden, hogy az infrasugarak minden hullámhossztartományban jelen vannak, így a lehető legmélyebbre jutnak bőrünk alá, ugyanakkor minden réteget egyenletesen melegítenek. Ez 5-6mm is lehet, vannak kialakult tévhitek, melyeket szeretnénk eloszlatni. Az általunk forgalmazott sugárzók a piacon létező leghatékonyabb, legmodernebb infrasugárzók, melyek biztosítják ezt a teljes tartományt, beleértve a legrövidebb hullámhosszt is, mely ezt lehetővé teszi.

Élettartama 5000 üzemóra!
A Philips által kifejlesztett Vitae sugárzók rendszeresen használva 35-40 éves üzemidővel rendelkeznek. A Saunaline az infrasugárzókra (a gyártó által forgalmazott vezérléssel szerelve) 3000 üzemóra, vagy 5 év garanciát vállal!

Az infraszaunázás és az infra energia hasznosítása világszerte egyre nagyobb teret hódít magának, mind lakossági szektorban, mind pedig a szálloda és wellnessipar, vagy akár az energia szektor területein. Ez nem is szorul magyarázatra a fent említett előnyök ismeretében,melyeket - a teljesség igénye nélkül - további hasznos információkkal, adatokkal igyekeztünk kiegészíteni oldalunkon! Kellemes böngészést kívánunk!